Άρθρα  π - Astrology

(Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα κάνετε κλικ ΕΔΩ…)

 

 

 

---

 

Βαθμός συνειδητότητας

στον γενέθλιο χάρτη

 

του  Γιάννη Καλοκύρη

 

 

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την ερμηνεία ενός γενέθλιου χάρτη, είναι το να γνωρίζουμε τον βαθμό συνειδητότητας που έχει κάποιος στα κρίσιμα θέματα που θα τον απασχολήσουν στη ζωή του (το πόσο συνειδητός ή μη συνειδητός είναι όσον αφορά τα θέματα αυτά). Κι ακόμα πιο πολύτιμο και χρήσιμο για την ερμηνεία είναι το να γνωρίζουμε σε ποια θέματα θα είναι περισσότερο ακραίος (ποια χαρακτηριστικά εκφράζει σε υπερβολή και ποια σε έλλειψη, είτε το κάνει συνειδητά είτε όχι). Στην π Astrology ψάχνουμε να βρούμε που υπάρχουν ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ στον χάρτη (υπερβολικές ταυτίσεις ή υπερβολικές απωθήσεις), γιατί αυτές μας δείχνουν και μας οδηγούν στο να καταλάβουμε σε ποια ζητήματα θα αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα και το τι θα πρέπει να κάνει για να ζήσει μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη (= ευτυχισμένη) ζωή. Κι αυτό γιατί πάντα οποιαδήποτε ακρότητα – είτε πρόκειται για ακραία ταύτιση (= υπερβολική έκφραση), είτε για απώθηση (= έλλειψη, αποφυγή) - - θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα κάποιου είδους «δύσκολες» καταστάσεις στη ζωή του ατόμου αυτού.

 

Βέβαια υπάρχει η παραδοσιακή μέθοδος σύμφωνα με την οποία, αν δούμε μερικά «κακά» ή «κτυπημένα» σύμβολα πχ Κρόνος, Πλούτωνας κλπ σε κάποια ζώδια όπου οι πλανήτες αυτοί είναι σε «πτώσεις» ή «αδυναμίες» κλπ - ή έχουν μερικές «δύσκολες» όψεις πχ τετράγωνα, αντιθέσεις κλπ, τότε συμπεραίνουμε ότι εκεί θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τα πράγματα θα μας έρθουν κάπως «ανάποδα» ή θα έχουμε μεγάλες «αντιξοότητες» και «δυσκολίες» να αντιμετωπίσουμε.

 

 

Η μέθοδος αυτή δίνει κάποια αποτελέσματα, αλλά δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε το πόσο συνειδητός θα είναι κάποιος σε σχέση με τα ζητήματα αυτά – και το κυριότερο, αν θα τα εκφράζει σε υπερβολή (= ταύτιση) ή σε έλλειψη (= απώθηση). Επιπλέον στην πAstrology όπως ξέρουμε δεν ξεχωρίζουμε τα σύμβολα ή τις όψεις σε «καλές» ή «κακές» (αφού τα πάντα περιέχουν ισόποσα «θετικά» όσο και «αρνητικά» στοιχεία), ούτε την θέση των συμβόλων σαν «ιδανική» ή λιγότερο «επιθυμητή» (κάθε σύμβολο εκφράζεται απλά με διαφορετικό τρόπο όπου κι αν βρίσκεται και δεν υπάρχουν «καλύτερες» ή «χειρότερες» θέσεις, ή σύμβολα που «αγαπάνε» ή «μισούν» περισσότερο το ένα το άλλο = όλα μπορούν να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν μια χαρά), οπότε ακολουθούμε μια άλλη προσέγγιση, η οποία απαντά κάπως καλύτερα στα ερωτήματα αυτά.

 

 

 

 

ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΑΥΤΙΣΗΣ – ΑΠΩΘΗΣΗΣ

 

Στην πAstrology θεωρούμε πως για κάθε  σύμβολο ή συνδυασμό συμβόλων υπάρχουν 2 πιθανά σενάρια. ‘Η ταυτιζόμαστε με το σύμβολο που έχουμε στο γενέθλιο ωροσκόπιο πχ. ένα πλανήτη σ’ ένα συγκεκριμένο ζώδιο – οίκο (η πιο συνηθισμένη περίπτωση / το επικρατέστερο σενάριο) – ή απωθούμε το σύμβολο αυτό και ταυτιζόμαστε με την ακριβώς απέναντι θέση (λειτουργούμε κι εκφραζόμαστε σαν να είχαμε τον πλανήτη στον απέναντι οίκο – ζώδιο).

 

 

Σε κάποια σύμβολα υπάρχουν πάντα μεγάλες ταυτίσεις – απωθήσεις (= ακραία έκφραση ή αποφυγή των ζητημάτων που σχετίζονται μ’ αυτά). Άρα στα σύμβολα αυτά ξέρουμε ότι θα υπάρχει σίγουρα κάποιου είδους ανισορροπία και ακρότητα, ανεξάρτητα του αν βρίσκονται σε «καλύτερες» θέσεις (πράγμα που όπως είπαμε δεν υφίσταται), ή αν έχουν περισσότερες «βοηθητικές» και «καλές» όψεις (πράγμα που επίσης δεν φαίνεται να συμβαίνει στην πραγματικότητα). Το ζήτημα είναι απλά να ξέρουμε πότε θα έχουμε ταύτιση και πότε απώθηση.

 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει για να ισορροπήσουν κάπως τα πράγματα, να κινηθούμε ΠΡΟΣ τον απέναντι πόλο απ΄ αυτόν με τον οποίο ταυτιζόμαστε υπερβολικά, ή να αποδεχθούμε και να αρχίσουμε να εκφράζουμε περισσότερο τον πόλο τον οποίο απωθούμε.

 

 

 

 

Σύμβολα ταύτισης

 

 

Τα κυριότερα σύμβολα που σχετίζονται με την ακραία ταύτιση είναι ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ, η ΣΕΛΗΝΗ, ο ΟΥΡΑΝΟΣ κι ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ανεξαρτήτως αν λόγω μηχανισμών άμυνας ο αναλυόμενος μπορεί να τα απωθεί και να ισχυρίζεται ότι δεν τον αφορούν (ότι δεν τα εκφράζει ακραία). Όταν ερμηνεύουμε ένα χάρτη θα πρέπει να λαβαίνουμε υπόψη μας ότι ισχύει το επικρατέστερο σενάριο για τα σύμβολα αυτά (ταύτιση με την θέση του συμβόλου και απώθηση της απέναντι θέσης). Έτσι όπως είδαμε, «πρέπει» να στρέψουμε την προσοχή του προς την απέναντι θέση (περιέχεις ισόποσα ΚΑΙ αυτό). Αν όμως λόγω των μηχανισμών άμυνας τα έχει απωθήσει και δεν θέλει ή δεν μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι τα εκφράζει ακραία (αν δηλαδή «παίζει» το δεύτερο πιθανό σενάριο = απώθηση της θέσης και ταύτιση με την απέναντι), τότε «πρέπει» σταδιακά να αρχίσει να τα αποδέχεται και να αναγνωρίσει ότι είναι κι αυτά «κομμάτια» – και μάλιστα πολύ σημαντικά κομμάτια – του (περιφερειακού) «εαυτού» του.

 

 

Για παράδειγμα Σελήνη στον Κριό ή στον 1ο οίκο: Είμαστε υπερβολικά ταυτισμένοι και εκφράζουμε ακραία τα θέματα του Κριού (νομίζουμε ότι είμαστε «ανεξάρτητοι», κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας χωρίς να δίνουμε σημασία στην γνώμη των άλλων, θυμώνουμε εύκολα κλπ κλπ), οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να εκφράζουμε περισσότερο τα στοιχεία του Ζυγού που απωθούμε μέσα μας (να μην αποφεύγουμε τις σχέσεις, να ακούμε περισσότερο τους άλλους, να ανακαλύψουμε ότι δεν είμαστε και τόσο «ανεξάρτητοι» όσο πιστεύαμε κλπ κλπ).

 

Πλούτωνας στον Λέοντα ή στον 5ο οίκο: Προβάλουμε συνεχώς τον εαυτό μας, θέλουμε να μας θαυμάζουν, ο κόσμος κινείται μόνο γύρω από μας, τα παίρνουμε όλα πολύ προσωπικά κλπ κλπ. Οπότε τώρα θα πρέπει να κινηθούμε λίγο περισσότερο προς τον Υδροχόο / 11ο οίκο, δηλαδή να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο το καλό της ομάδας, να αφήνουμε και τους άλλους να βγαίνουν μπροστά, να αποστασιοποιούμαστε περισσότερο και να παρατηρούμε από απόσταση και πιο ψύχραιμα τις καταστάσεις κλπ κλπ.

 

 

 

 

Σύμβολα απώθησης

 

Από την άλλη τα σύμβολα που σχετίζονται με την απώθηση και την αποφυγή είναι ο ΚΡΟΝΟΣ και ο ΧΕΙΡΩΝΑΣ. Το σενάριο που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις εδώ είναι το δεύτερο πιθανό σενάριο (απώθηση της θέσης του συμβόλου και ταύτιση με την απέναντι θέση) και η «λύση» είναι να παραμείνουμε στη θέση που βρίσκονται τα σύμβολα αυτά και να αρχίσουμε να την εκφράζουμε πιο ισορροπημένα. Βεβαίως κι εδώ μπορεί να συμβεί το αντίθετο και να έχουμε ταύτιση με την θέση που βρίσκονται τα σύμβολα, αλλά πάντα η ταύτιση αυτή επικεντρώνεται στην «έλλειψη» και στην αρνητικότητα (γιατί δεν μπορώ να…/ γιατί μου λείπουν τα…/ γιατί συναντώ τόσα εμπόδια σε… κλπ κλπ). Απωθούμε δηλαδή ή αποφεύγουμε να εκφράσουμε την θέση των συμβόλων – ή «κολλάμε» και ταυτιζόμαστε ή εκφράζουμε ακραία μόνο τα «αρνητικά» τους χαρακτηριστικά, μη μπορώντας εύκολα να βρούμε και να βιώσουμε την ισορροπία και την σύγκλιση των δυο πόλων.

Για παράδειγμα Κρόνος στον 1ο οίκο ή Κρόνος στον Κριό: Αποφεύγουμε να δούμε το πόσο Κριοί είμαστε και προσπαθούμε να φερθούμε σαν «καλοί» Ζυγοί. Για να ωριμάσουμε και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι θα πρέπει να παραμείνουμε στην θέση του Κρόνου και ν’ αρχίσουμε να εκφράζουμε περισσότερο ή πιο ισορροπημένα τον 1ο – Κριό.

 

 

 

 

 

Η περίπτωση του ΧΕΙΡΩΝΑ

 

Ο Χείρωνας ειδικά αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Εδώ μπορεί να ισχύει ή το ένα ή το άλλο σενάριο, ανάλογα με το αν είμαστε εσωτερικοί πολεμιστές (= οι περισσότεροι πλανήτες στα θηλυκά ζώδια) ή εξωτερικοί πολεμιστές (= οι περισσότεροι πλανήτες στα αρσενικά ζώδια).

 

 

 

 

Εξωτερικός πολεμιστής: Πιστεύει ότι τα γεγονότα προκαλούνται από εξωτερικές δυνάμεις κι ότι ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για όσα του συμβαίνουν. Προβάλλει έντονα τα απωθημένα του κομμάτια (ιδιαίτερα εκείνα που τα θεωρεί «κακά» - που δεν του αρέσουν) σε εξωτερικούς παράγοντες. Δεν βλέπει εύκολα ότι τα εξωτερικά γεγονότα ή οι άλλοι αντιστοιχούν σε δικά του κομμάτια, ότι είναι προβολές δικών του κομματιών.

 

 

 

 

 

Εσωτερικός πολεμιστής: Πιστεύει ότι για όλα όσα του συμβαίνουν είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Άλλες τόσες όμως καταλήγει να κατηγορεί τους άλλους οι οποίοι του «προκάλεσαν» στο παρελθόν τα «τραύματα» και τις «δυσκολίες» που έχει σήμερα. Γεμάτος τύψεις, ενοχές και φόβους, στρέφεται εσωτερικά και αναζητά διαρκώς την αιτία των προβλημάτων του. Ασχολείται κυρίως με το παρελθόν, το οποίο αναλύει και ψάχνει για να βρει τη λύση σ’ αυτά που αντιμετωπίζει στο σήμερα.

 

 

 

Ο εσωτερικός πολεμιστής συνήθως κολλάει και ασχολείται συνεχώς με τα τραύματα του (= ταυτίζεται με τον οίκο / ζώδιο του Χείρωνα - - άρα ισχύει το 1ο σενάριο) – ενώ ο εξωτερικός τα αποφεύγει και εκφράζει ακραία / ταυτίζεται με τον απέναντι οίκο – ζώδιο από τη θέση του Χείρωνα (άρα ισχύει το 2ο σενάριο). Έτσι για τον μεν εσωτερικό πολεμιστή θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή του στην πιο ισορροπημένη έκφραση του απέναντι ζωδίου / οίκου απ’ αυτόν που βρίσκεται ο Χείρωνας, ενώ για τον εξωτερικό πολεμιστή θα πρέπει να τον κάνουμε να συνειδητοποιήσει αυτά που αποφεύγει (να στρέψουμε δηλαδή σταδιακά την προσοχή του στο ζώδιο / οίκο που βρίσκεται ο Χείρωνας του).

 

 

Διαφορετικά λοιπόν ερμηνεύεται πχ ένας Χείρωνας στον Κριό ή στον 1ο οίκο, ανάλογα με το αν έχουμε να κάνουμε με έναν εσωτερικό ή έναν εξωτερικό πολεμιστή. Και στις δύο περιπτώσεις οι πληγές αφορούν και σχετίζονται με τα θέματα του Κριού / 1ου οίκου (= μια έλλειψη / κενό σε κάποια από τα χαρακτηριστικά του Κριού / 1ου οίκου – όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης, αναζήτηση ταυτότητας, φόβοι ότι δεν μπορούμε να βγούμε μπροστά και να πετύχουμε τους στόχους μας, φόβοι μήπως μείνουμε μόνοι μας ή ότι οι άλλοι θα μας κάνουν ότι θέλουν / ότι θα εξαρτόμαστε συνέχεια απ’ αυτούς βάζοντας τον εαυτό μας και τα θέλω μας πάντα σε δεύτερη μοίρα, θέματα με έκφραση του θυμού κλπ κλπ). Η διαφορά είναι ότι ο εσωτερικός πολεμιστής ασχολείται συνεχώς με την έλλειψη αυτή (με τον Κριό / 1ο) και θα «πρέπει» να πάει προς την πιο ισορροπημένη έκφραση του Ζυγού / 7ου (να μην αποφεύγει τις σχέσεις, να μάθει να βάζει τα όρια του, να μάθει ότι μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους του χωρίς να βάζει πάντα τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα κλπ) - - ενώ ο εξωτερικός πολεμιστής απωθεί το ότι έχει έλλειψη στον Κριό / 1ο  και εκφράζει ακραία τον Ζυγό / 7ο (εγώ είμαι ισορροπιστής, θέλω να βοηθάω τους άλλους, δεν είμαι εγωιστής, οι άλλοι έχουν πρόβλημα ενώ εγώ όχι κλπ – ή -  εγώ είμαι ανεξάρτητος, μπορώ να νικώ και να πετυχαίνω τους στόχους μου πάντα, έχω αυτοπεποίθηση κλπ), ενώ η προσοχή του θα «πρέπει» να στραφεί σ’ αυτά που απωθεί, δηλαδή στα του Κριού / 1ου οίκου (= δεν είμαι και τόσο ανεξάρτητος όσο νομίζω / οι άλλοι μάλλον με κάνουν ότι θέλουν / δεν έχω αρκετή αυτοπεποίθηση κλπ – ή - ανακαλύπτω ότι κρύβω μέσα μου έναν υπερβολικό Κριό τον οποίο δεν θέλω να αναγνωρίσω - αποδεχθώ / δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι / κάνω ότι μ’ αρέσει χωρίς να παίρνω υπόψη μου τη γνώμη των άλλων / είμαι περισσότερο εγωιστής απ’ όσο πίστευα / είμαι περισσότερο ανταγωνιστικός απ’ όσο νόμιζα και θέλω πάντα να νικάω κλπ κλπ).

 

 

Πάντως, είτε είμαστε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί πολεμιστές, το τελικό ζητούμενο είναι η ισορροπία και η σύγκλιση των δύο πόλων (όπως συμβαίνει και σε κάθε σύμβολο / άξονα / δίπολο στον χάρτη). Ο σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε το ότι περιέχουμε και τους δύο πόλους και να αρχίζουμε να τους εκφράζουμε πιο ισορροπημένα. Απλώς οι εσωτερικοί πολεμιστές για να το κάνουν αυτό και να οδηγηθούν στην «λύση / θεραπεία» των πληγών τους θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στον ΑΠΕΝΑΝΤΙ οίκο / ζώδιο από τη θέση του Χείρωνα, ενώ οι εξωτερικοί πολεμιστές θα πρέπει να «φύγουν» από την απέναντι θέση και να αρχίσουν να εκφράζουν περισσότερο ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΤΟΥΣ.

 

 

Για τα σύμβολα λοιπόν που είδαμε πιο πριν, είμαστε «σίγουροι» κατά την ερμηνεία ότι θα ισχύουν τα αντίστοιχα σενάρια ταύτισης / απώθησης που αναφέραμε προηγουμένως. ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ - έχοντας όμως υπόψη μας ότι στην πραγματικότητα όλα τα σενάρια είναι πιθανά (ο κάθε άνθρωπος είναι και μια διαφορετική περίπτωση και δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους σε ένα σακί / δεν ισχύει το ίδιο πράγμα για όλους). Για παράδειγμα ένας που έχει Πλούτωνα στον 5ο ή στον Λέοντα (σύμβολο ταύτισης), θα είμαστε «σίγουροι» ότι σε προηγούμενες ζωές εξέφραζε ακραία και σε υπερβολή τα του 5ου / Λέοντα (ήθελε να τον θαυμάζουν, να είναι πάντα ο αρχηγός, δεν τον ένοιαζε το κοινό καλό αλλά μόνο η αυτοπροβολή του κλπ κλπ). Σ’ αυτήν την ζωή μπορεί να συνεχίζει τις ίδιες συμπεριφορές, οπότε θα τον στρέψουμε ευγενικά προς τον Υδροχόο / 11ο, ή μπορεί να απωθεί τα του Λέοντα / 5ου και να το «παίζει» ένας καλός και «ήσυχος» Υδροχόος – οπότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πρώτα και να αποδεχθεί το πόσο πολύ Λέοντας / 5ος είναι (ενώ δεν το παραδέχεται).

 

Αν κάποιος από την άλλη έχει για παράδειγμα τον Κρόνο στον 8ο ή στον Σκορπιό (σύμβολο απώθησης), θα είμαστε «σίγουροι» ότι θα ασχολείται συνεχώς με τα του 2ου / Ταύρου (όλα για την ασφάλεια, πρέπει να στέκομαι στα πόδια μου και στις δικές μου δυνάμεις και πόρους κλπ) και ότι θα απωθεί ή θα αποφεύγει κάποια από τα θέματα του 8ου / Σκορπιού (δεν δέχομαι βοήθεια από τους άλλους, δεν συνειδητοποιώ ότι θέλω να ελέγχω τα πάντα κλπ). Η προσοχή του λοιπόν πρέπει να στραφεί στον 8ο και τον Σκορπιό, δηλαδή στην θέση του Κρόνου του (να γίνει πιο υπεύθυνος και να δουλέψει με τα θέματα αυτά). Μπορεί όμως σε κάποιες περιπτώσεις (αν και όχι τόσο συχνά) να εκφράζει ακραία τον 8ο / Σκορπιό. Τότε για να μπορέσει να ισορροπήσει, θα πρέπει πρώτα να «ενσωματώσει» (= να αρχίσει να εκφράζει περισσότερο / να συνειδητοποιήσει ότι περιέχει και) κάποια στοιχεία του 2ου / Ταύρου. Μόνον τότε θα γίνει πιο υπεύθυνος (= Κρόνος) και στα θέματα του 8ου / Σκορπιού.

 

Τα υπόλοιπα σύμβολα

 

Για τους Δεσμούς της Σελήνης τώρα, όπως και για τα υπόλοιπα σύμβολα του χάρτη (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης και Δίας) αρχικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ για το ποιο σενάριο υπάρχει στον συγκεκριμένο χάρτη τον οποίο εξετάζουμε, οπότε χρειάζεται επιπλέον «ψάξιμο» και σύνθεση των διαφόρων άλλων συμβολισμών για να καταλήξουμε σε κάποιο «ασφαλές» συμπέρασμα. Πάντως υπάρχουν διάφορες τεχνικές και μέθοδοι (όπως ο κύκλος Άρη – Πλούτωνα, οι συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις, οι ανάδρομοι πλανήτες, οι πλανήτες σε πρώτες ή τελευταίες μοίρες ζωδίου ή οίκου, το εξελικτικό στάδιο κλπ), με τις οποίες μπορούμε να βρούμε με αρκετή ακρίβεια τον βαθμό συνειδητότητας που έχουμε αναπτύξει όσον αφορά κάποιο κρίσιμο θέμα μας, το πόσο ακραίος είναι κάποιος στα διάφορα ζητήματα / συμπεριφορές του, καθώς και το ποιες είναι οι μεγαλύτερες ταυτίσεις ή απωθήσεις του (άρα και το τι πρέπει να κάνει για να επιφέρει κάποιου είδους σύγκλιση και ισορροπία στη ζωή του). Όλα αυτά αναλύονται και παρουσιάζονται με λεπτομέρειες στα μαθήματα της πAstrology, αλλά «ξεφεύγουν» από το αντικείμενο αυτού του μικρού εισαγωγικού άρθρου – οπότε δεν θα αναφέρουμε εδώ κάτι περισσότερο γι αυτά…

 

 

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα της π - Astrology

 

---

 

 

Μαθήματα  π - Astrology ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ

(ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ Ή ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ)Ή ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.

 

Δείτε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα μαθήματα  ΕΔΩ , ή ένα ΔΕΙΓΜΑ των μαθημάτων  ΕΔΩ…

 

 

© Copyright 2021 - 3102  Γιάννης Καλοκύρης  - Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή αναδημοσίευσή του, σε οποιοδήποτε μέσο μετά ή άνευ επεξεργασίας.